Neerslagtekort houdt aan in Schieland

Het neerslagtekort houdt aan in Schieland, ondanks het wisselende weer. Het hoogheemraadschap meldt dat het tekort nog 120 millimeter bedraagt.

'De neerslag is bij lange na niet voldoende om alle vaarten, sloten en plassen zonder extra inzet op peil te houden', meldt hoogheemreedschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Het peil van de Rijn bij Lobith is behoorlijk gedaald. Ook dat leidt ertoe dat het hoogheemraadschap de waterstanden op alle meetpunten in Schieland onder verscherpt toezicht heeft.

Baggeren

Recent is een groot gedeelte van de Ringvaart gebaggerd. Momenteel wordt deze op andere stukken schoongemaakt tussen Zevenhuizen en Moerkapelle om de enorme groei van waterplanten, die de doorvoer van water beperken, te beteugelen.

Via de Snelle Sluis wordt extra water ingelaten om onder meer de Ringvaart, de Zevenhuizenplas en het aangrenzende plasdras gebied op peil te houden. Er wordt rekening gehouden met de blauwalg die her en der voorkomt.

Droogte

'Met deze maatregelen bereiden wij ons voor op de verwachte langere periode van neerslagtekort in de Zuidplaspolder', geeft het waterschap aan. Er zijn op dit moment nog geen onttrekkingsverboden ingesteld in het gebied.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer