Vion benoemt nieuwe CFO

VION Food heeft Kenaad Tewarie benoemd als hoogste financiële baas. Tewarie start op 1 september als chief financial officer (CFO) van VION Food.

Tewarie is geen onbekende in de vleeswereld. Eerder was hij directielid bij rundvleesproducent Weyl en van 2001 tot en met 2006 financieel topman bij supermarktorganisatie Laurus.

Opmerkelijk is overigens dat beide bedrijven niet meer bestaan. Weyl ging - na veroordeeld te zijn voor fraude - failliet. Laurus is inmiddels ook ter ziele gegaan. Tewarie werd daar in 2006 aan de kant gezet. Eerder ging ook bestuursvoorzitter Harry Bruijns weg.

Mislukking

Tewarie kwam destijds in een slecht draaiend bedrijf. Amper een maand na zijn aantreden in 2001, bleek de financiële huishouding van het concern niet op orde. De ombouw van Laurus-winkels tot Konmars, die was ingezet voor de komst van Tewarie, liep uit op een mislukking

Laurus was bekend van de Konmar en Super de Boer-formules en is inmiddels overgenomen door Jumbo. Vion nam in 2010 Weyl over.

Euretco

Momenteel is Tewarie CFO/CIO van Euretco, de grootste retailserviceorganisatie van Nederland, waar hij medeverantwoordelijk is voor strategie en beleid.

Bij Euretco heeft Tewarie het fusie- en integratieproces met retailserviceorganisatie Intres, volgens Vion, met succes begeleid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer