SP wil opheldering over Vion

De Statenfractie van de Socialistische Partij in Noord-Brabant wil van Gedeputeerde Staten opheldering over de positie van vleesverwerker Vion.

SP+wil+opheldering+over+Vion
© SP

De SP zegt vanwege het grote economische en maatschappelijke belang van de agro-industrie voor Noord-Brabant te willen weten hoe de ‘ineenstorting’ kon gebeuren.

De partij wil onder meer weten of het klopt dat de raad van bestuur van het Britse Grampian, dat in 2008 door Vion werd overgenomen, een bonus kreeg van 4,5 miljoen euro en sinds 2008 elk jaar nog eens 1 miljoen euro.

Van Doorn

De fractie vraagt zich in de vragenlijst verder af of de rol van voormalig Vion-bestuursvoorzitter Daan van Doorn onderwerp is van een gesprek met Vion en ZLTO. Van Doorn is in Noord-Brabant voorzitter van de regiegroep voor de verduurzaming van de agrofoodsector.

Bonussen

Woordvoerder Marc van der Lee van Vion wil niet reageren op de vragen over de vermeende bonussen aan de voormalige Grampian-top. 'Over salariëring of bonusregelingen van individuele personen doen we nooit uitspraken. Dat geldt hier ook.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer