Vion sluit vleesfabriek in Helmond

Vion sluit de vleesfabriek in Helmond. Dat heeft Vion vandaag bekendgemaakt.

Vion+sluit+vleesfabriek+in+Helmond
© Marcel Bekken

De sluiting is onderdeel van de grote reorganisatie bij de vleesverwerker, nadat het bedrijf dit jaar diep in de rode cijfers dook. De activiteiten worden overgenomen door de vestiging in Boxtel.

Met de maatregelen wil Vion weer een sterke speler worden op de sterk concurrerende varkensvleesmarkt.

Werkgelegenheid

De aanpassing heeft gevolgen voor de werkgelegenheid van 130 eigen medewerkers. Vion zegt zich maximaal in te zetten om medewerkers intern te herplaatsen. Voor honderd productiemedewerkers, wordt een plek gezocht in Boxtel.

Harde aantallen wil Vion nog niet noemen. 'Omdat we nog geen sociaal plan hebben en te veel zaken ongewis zijn. 'De gesprekken moeten nog beginnen met de medewerkers', legt woordvoerder Marc van der Lee uit. De gesprekken beginnen maandag.

Bonden

Vion weet zeker dat ze medewerkers kan gaan herplaatsen. 'Van de dertig indirecte medewerkers is die zekerheid beperkter dan van de productiemedewerkers', aldus Van der Lee. Hij schat dat zeker veertig tot vijftig productiemedewerkers herplaatst kunnen worden. 'Dit getal kan wellicht nog hoger uitpakken afhankelijk van de afspraken met de bonden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer