EU registreert Walbecker asperge

Aspergetelers in de omgeving van het Duitse Walbeck, net over de grens met Limburg, krijgen Europese bescherming voor hun streekproduct. Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt.

De benaming Walbecker Spargel is nu door Brussel officieel geplaatst op de lijst van producten met beschermde geografische herkomst. Daardoor is het telers uit andere gebieden verboden hun asperges onder deze naam aan te bieden.

Coöperatie

De aspergetelers in Walbeck hebben zich verenigd in een coöperatie. De achttien ondernemers telen gezamenlijk zo´n 150 hectare asperges in een gebied tegen de Limburgse grens, enkele kilometers van Arcen en Lottum.

Een deel van de Walbecker Spargel wordt vermarkt via veiling Landgard, maar er zijn ook rechtstreeks contracten afgesloten met de supermarkten van Aldi en Edeka. Veel asperges van tweede kwaliteit worden via huisverkoop afgezet.

Extra stimulans

Coöperatievoorzitter Franz Allofs is blij met de Europese erkenning. Na de introductie dit voorjaar van asperges in een speciale magnetronverpakking is het een extra stimulans voor zijn streekproduct.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer