Topdrukte+op+zonnige+aspergedemodag
© Jos Thelosen

Topdrukte op zonnige aspergedemodag

Zonovergoten en druk. Dat typeert de derde editie van de internationale Aspergedemodag vandaag in Helden. Op de uitermate geschikte locatie kwamen kennis over en vernieuwing in de aspergeteelt bijeen.

Misschien wel meer dan 500 bezoekers kwamen op het erf van boom- en aspergetelers Sjon en Rob van den Beucken in Helden.

In hun loods was een informatiebeurs ingericht met onder meer adviesbureau's, machinebouwers, veredelaars en handelspartijen.

Op de zonovergoten akkers werd een breed scala aan mechanisatie gedemonstreerd. Machines om aan te aarden, plasticleggers over de ruggen, spuitmachines en 3 oogstmachines (ZZ Comet, Chrisje en de Engels aspergespin). Ook speciaal snijsteekmes voor asperges had er de primeur.

Comfortabel onderkomen

Omdat de Van den Beuckens in het aspergeseizoen meer dan 50 buitenlandse oogstmedewerkers aan het werk hebben, bouwden ze ook een supercomfortabel groepsonderkomen. Helemaal volgens het bouwbesluit met extra nadruk op brandveiligheid en sanitaire voorzieningen.

LTO Vollegrondsgroente.net en ZLTO organiseren het jaarlijkse www.aspergedag.nlasperge-evenement.

Bekijk meer over:

Robot steekt asperges
Robot steekt asperges Vandaag, 11:31

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer