'Gebruik brede keus groenbemesters'

'Het zou een goede ontwikkeling zijn als telers het spectrum aan groenbemesters verbreden, want er zijn ruim dertig soorten', zegt Harm Westers uit Hornhuizen, teler en adviseur van Bioadvies.

Boeren kiezen vaak uit een stuk of vijf verschillende groenbemesters. Volgens de Groningse biologische akkerbouwer bieden ook de relatief onbekende groenbemesters mogelijkheden.

Goed leren kennen

Zelf gebruikt Westers onder andere Perzische klaver, veldbonen, voerdererwten, boekweit en rogge. 'Je moet de groenbemesters goed leren kennen. De teelt is moeilijker dan bemesten van hoofdgewassen.'

Na de teelt van wortelen gebruikt Westers meestal rogge als groenbemester. 'Veel andere keus heb je niet.' Rogge is als groenbemester relatief laat te zaaien.

Praktijkmiddag

Westers is een van de sprekers tijdens de praktijkmiddag groenbemesters op donderdag 15 augustus op proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl. Hij gaat in op de mogelijkheden van relatief onbekende groenbemesters.

Proefboerderij Kollumerwaard toont die middag proefvelden met twaalf verschillende groenbemesters. Daarnaast is er een kleine velddemonstratie met machines in groenbemesters. De middag begint om 13.30 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer