Bever rukt op in Groene Hart

De bever rukt op in het Groene Hart. Na de Biesbosch, de Lekuiterwaarden in de Lopikerwaard en De Avelingen bij Gorinchem, is het dier nu ook ontdekt in de omgeving van Gouda en de Hollandsche IJssel.

Bever+rukt+op+in+Groene+Hart
© nieuwe oogst

Dat meldt boswachter Harm Blom op zijn weblog van Staatsbosbeheer Zuid-Holland. 'Vanuit de Biesbosch verspreidt de bever zich over de rest van Zuidwest-Nederland. Inmiddels heeft de soort het Groene Hart gevonden.'

De populatie bestaat inmiddels uit ongeveer tweehonderd bevers. 'Het Groene Hart is geschikt als leefgebied voor de bever en de komende jaren zal deze soort zich dan ook verder gaan verspreiden', verwacht Blom.

Lichte toename

'Niet dat ik denk dat er straks overal burchten worden gebouwd, maar een lichte toename gaat zeker gebeuren. Er is water, voedsel en rust genoeg, ze moeten het alleen kunnen vinden', legt de boswachter uit.

Blom en zijn collega's zien regelmatig sporen van bevers die over de Lekdijk naar de polder toelopen. 'Daar zwemmen ze in een enkele nacht vele kilometers om op zoek te gaan naar voedsel.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer