Marie+356+algemeen+kampioen+in+Beilen
© Henk Lomulder

Marie 356 algemeen kampioen in Beilen

Goldwyndochter Marie 356 heeft zaterdag het algemeen kampioenschap op de Dierenshow Drenthe in Beilen gewonnen. De koe van succesvol inzender Alex Verwaaijen uit Beilen kreeg ook het kampioenslint omgehangen in de middenklasse.

Een mooi en emotioneel moment voor de aanwezige fokkers van Marie 356, Jan en Ria Haandrikman, die in juni hun bedrijf beëindigden en de koe aan Verwaaijen verkochten. De Haandrikmannen fokten ook de algemeen kampioen bij de niet-melkgevende dieren: Bontje 493 (v. Damion) die inmiddels in eigendom is van Arjan en Jacqueline Scholten uit Nieuw-Roden.

De reservetitel in de middenklasse, die van nationaal niveau was, ging naar Marie haar halfzus en inmiddels stalgenote Hendrika 39 (vader Goldwyn) van Verwaaijen.

Drie kampioenskoeien

Bij de oudere koeien was het niet favoriet Spirit Precilla van Theo van Vliet uit Nieuwlande die het kampioenschap kreeg. De kampioene van de CRV Koe Expo afgelopen juni was nog steeds voorzien van een magistraal uier en haalde daarmee de uierprijs van de dag binnen, maar Precilla had behoorlijk conditie gekregen en moest daarom de zeer scherpe Naponee 9 (v. Toystory) van wederom Alex Verwaaijen voor laten gaan. Met drie kampioenskoeien in de bedrijfscollectie was de zege in deze categorie ook voor Verwaaijen.

De vaarzenrubrieken waren in Beilen sterk bezet. De fraaie en malse Hinke 411, ook weer een dochter van de succesvolle Goldwyn, van de maatschap Withaar uit Nijeveen streek het kampioenschap op voor De Wijde Blik Liberty 8 (v. Classic) van Gerard Nijman uit Stegeren, een debutant in Beilen.

Roodbonte koeien

Een nieuw kampioenschap kende de Dierenshow Drenthe ook: roodbonte koeien. Die werd gewonnen door de lange en zeer sterke Holec Redrose Jotan (v. Jotan) van de maatschap Jonkers-Meijer uit Dwingeloo. Het zilver was voor Jipsing Rieka 49 (v. Jipsing Elson), de vaarzenkampioen van de CRV Koe Expo, op stal bij de familie Van Noord in Wijster en eigendom van Rob Zwart.

W.N. Pon Award

Tijdens de tiende editie van de Dierenshow Drenthe werd ook voor het eerst de W.N. Pon Award uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de veefokkerij in het noorden van het land. Arend Withaar was de gelukkige.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  15 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer