Van+der+Aa+sterk+op+keuring+Schijndel
© jos thelosen

Van der Aa sterk op keuring Schijndel

Melkveebedrijf de Moerhoeve van de familie Van der Aa uit Sint-Michielsgestel liet een goed visitekaartje achter op de zwartbontkeuring bij de Midsummer Dairyshow, gisterenavond in Schijndel.

Veel fokkerijliefhebbers trokken naar manege Molenheide om dit keuringspektakel voor roodbont, zwartbont en MRIJ mee te maken. Dit nieuwe initiatief werd, nadat fokdagen in onder meer Sint-Oedenrode en Wanroij zijn verdwenen, zeer gewaardeerd.

De veelbelovende Bolton-dochter Moerhoeve Marina 245 van de Van der Aa’s werd door het publiek gekroond tot eerste Miss Midsummer Dairy Show, de beste van de avond. Zij haalde ook het kampioenschap bij de jongere koeien zwartbont binnen.

Een stalgenote, Red Marker-telg Cynthia werd kampioen in de middenklasse zwartbont, terwijl Goldwyn-dochter Beppie 136 van maatschap Bongers-Hegger uit Egchel hier de titel bij de oudere koeien opeiste.

Bongers-Hegger won met Lucrative-dochter Dijkstar Connie 70 de titel bij de jonge dieren roodbont. De roodbontkampioenschappen in de middenklasse en bij de oudere koeien gingen naar Beers. De middenklasse werd een prooi voor Stina 34 (V. Classic) van Stef Goossens, terwijl Jan en Liesbeth Hermanussen van Barendonk Holsteins met Kian-telg Barendonk Wilma 183 de titel bij de oudere roodbonten greep.

MRIJ

Bij de MRIJ-koeien waren de titels voor André Vink uit Groot Ammers. Meldon-telg De vinkenhof Roza 58 won bij de jongere koeien, terwijl Dorus-dochter De Vinkenhof Danielle 51 het kampioenslint bij de oudere koeien kreeg omgehangen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer