Politieke commotie bovengronds mestuitrijden

In een gezamelijke motie hebben de oppositiepartijen gepleit voor het verlengen van de proef met bovengronds mestuitrijden. Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) wil hier niet aan tegemoet komen.

Politieke+commotie+bovengronds+mestuitrijden
© Twan Wiermans

De SP diende een motie in de proef met bovengronds mestaanwenden te verlengen voor vijf jaar. De motie wordt mede-ondertekend door alle partijen behalve VVD en PvdA.

Dijksma heeft eerder aangegeven op dit moment geen nieuwe vrijstelling voor de proef te willen geven. Ze blijft bij dat standpunt, zo bleek vanavond tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Gevaar

Volgens Dijksma brengt de proef geen positieve effecten voor het milieu. 'Als ik nu een verlening toesta zal Brussel daar vragen over stellen. Dat kan gevaarlijk zijn voor de discussie over derogatie.'

De bewindsvrouw gaf aan dat een proef voor bovengronds mestuitrijden alleen kan worden toegestaan als er een goed onderbouwd onderzoeksvoorstel ligt.

Stemming

De motie wordt later vanavond in stemming gebracht. Als VVD of PvdA niet meestemmen krijgt de motie geen meerderheid en hoeft Dijksma geen actie te ondernemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer