Vaalburg en Duijvestijn in race Smaak van NL

Knolsnelderijteler Ted Vaalburg uit Zuidschermer en tomatenteler Peter Duijvestijn uit Pijnacker zijn in de race voor De Smaak van Nederland. Zij hebben de halve finales bereikt van de voorronde in de westelijke provincies.

In totaal hebben elf deelnemers de halve finale bereikt. Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld. Ook in het zuiden en de noord-oosten worden voorrondes gehouden.

De winnaar van de verkiezing wordt bekend gemaakt tijdens de Week van de Smaak van 28 september tot en met 6 oktober in Venlo.

Vegetarische burger

Vaalburg heeft de Ovaalburger ontwikkeld, een vegetarische burger van knolselderij. Boer Ted en Nicoline Vaalburg telen knolselderij en aardappelen in de Noord-Hollandse Zuidschermer (vlakbij Alkmaar), gangbare en biologische knolselderij en aardappelen.

Duijvestijn Tomaten heeft de halve finale bereikt met duurzame gedroogde tomaten. Het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Pijnacker teelt op een innovatieve en duurzame wijze smaakvolle tomaten voor supermarkten, groothandels en foodservice bedrijven.

De kwekerij bestaat uit drie aaneengesloten afdelingen, van respectievelijk 5, 5,5 en 3 hectare.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer