GBB: huizenprijzen Groningen dalen wel

De Groninger Bodem Beweging (GBB) gelooft minister Henk Kamp (Economische Zaken) niet als hij zegt dat de aardbevingen in Noord-Groningen vooralsnog geen grote gevolgen hebben voor de huizenprijzen in het gebied.

Dat zei de beweging woensdag tijdens het bezoek van de minister in het Groningse Zeerijp.

'Huizen zijn onverkoopbaar', zegt secretaris Daniëlla Blanken. ,,De imagoschade door de bevingen heeft absoluut wel een effect op de waarde van woningen. We raken onze huizen niet meer kwijt."

Burgemeester

Albert Rodenboog, burgemeester van Loppersum, herkent het resultaat van het onderzoek van de minister ook niet.

'Als ik met lokale makelaars en bewoners praat, dan krijg ik een heel ander beeld', zegt hij. 'Er worden veel minder woningen verkocht en dat blijkt niet uit de onderzoeksresultaten.'

Rodenboog heeft er bij de minister op aangedrongen om het lokale beeld van makelaars mee te nemen in het onderzoek naar de waardedaling. ,,De minister heeft dat toegezegd."

Begrip

Kamp stelt in een brief aan de Tweede Kamer met voorlopige conclusies van onderzoek naar de gevolgen van de aardbevingen, begrip te hebben voor deze meningen over de huizenwaarde.

'Ik realiseer mij dat een dergelijke conclusie niet aansluit bij de beleving van burgers in de regio en ik zal daarom de ontwikkelingen blijven monitoren en de resultaten per kwartaal publiceren.'

De GBB bereidt samen met de vereniging Eigen Huis een civiele procedure voor om schade door waardedaling te claimen bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij.
ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer