Zwartwerk Duitse slachthuizen aangepakt

In Duitsland zijn sinds half mei negentig woningen en kantoren doorzocht in een onderzoek naar zwartwerk bij slachthuizen. Via Poolse en Roemeense uitzendkrachten zou voor miljoenen aan sociale premies en belastingen zijn ontdoken, meldt Vilt.be.
Uitzendkrachten

Er loopt een onderzoek tegen 22 mensen en een netwerk van zowat twintig bedrijven, bevestigde aanklager Ralf Möllmann. De zaak was eerst in handen van het parket van Duisburg, maar wegens de omvang gaf die het dossier aan Düsseldorf.

Meer dan tien slachthuizen zouden via tussenpersonen goedkope werkkrachten inzetten.

De uitzendkrachten hebben het vaste personeel in veel slachthuizen zo goed als verdrongen. De Duitse pers merkt op dat die toestanden ook internationaal tot ergernis leiden.

Zo heeft de Belgische regering al bij de Europese Commissie zijn beklag gedaan over sociale dumping en concurrentievervalsing in Duitsland.

Minimumloon

Drie maanden voor de parlementsverkiezingen maakt bondskanselier Angela Merkel bekend dat ze de introductie van een minimumloon bespreekbaar wil maken. In tegenstelling tot 20 van de 27 Europese Unie-lidstaten kent Duitsland geen minimumloon.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer