Nieuwe lijst uierinjectoren

Het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft een nieuwe lijst gepubliceerd met uierinjectoren die van belang zijn bij het slachten van melkkoeien. Slachterijen kunnen hiermee bepalen of uiers moeten worden afgekeurd voor menselijke en dierlijke consumptie.

Sinds 2010 wordt bij het vaststellen van wachttermijnen van diergeneesmiddelen geen rekening meer gehouden met mogelijke residuen van het middel in het uier. Hierdoor kunnen koeien die recent zijn behandeld met uierinjectoren, ondanks het respecteren van de wachttermijn, toch resten van deze middelen in het uier hebben.

Niet voor consumptie

Om te voorkomen dat deze uiers voor menselijke of dierlijke consumptie worden ingezet, controleren slachthuizen in de voedselketeninformatie bij de koe of deze droogzetters zijn toegepast. Hiervoor kunnen zij de lijst gebruiken die het PVV sinds begin 2010 bijhoudt.

De lijst is gebaseerd op informatie uit de Diergeneesmiddeleninformatiebank van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG-MEB). Als een vermeld middel is toegepast, geeft de slachterij dit door aan de NVWA en bestemt het bedrijf het uier tot categorie 2-materiaal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer