Gevolgen palletbrand Kampen vallen mee

De gevolgen van de brand bij de palletfabriek in Kampen blijken voor de meeste getroffen boeren mee te vallen.

'De schade voor de boeren rond Kampen lijkt gelukkig mee te vallen' stelt Antoon Kanis, afdelingsvoorzitter LTO Noord West-Overijssel. Of de melkveehouders de melk die ze weg hebben laten lopen vergoed krijgen, wordt een verzekeringskwestie.

Wel wacht de afdeling nog een onderzoek af over wat er moet gebeuren met natuurland dat is vervuild door de brand. 'Daar is onder andere isolatiemateriaal in terecht gekomen. Vanwege de lengte van het gras was het niet goed mogelijk om deze weilanden goed schoon te maken.'

Spinazie

In Flevoland is ook een spinazieteler gedupeerd door de brand. Hij mocht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uiteindelijk zijn spinazie wel leveren, maar dan wel op eigen verantwoording.

Dat risico heeft de teler niet willen nemen, waardoor zijn spinazieoogst uiteindelijk als verloren moet worden beschouwd.

Schade

'Nu rest de vraag op wie deze teler zijn schade kan verhalen', zegt bestuurslid Mark Scholman van LTO Noord Oostelijk Flevoland. 'We gaan nu als LTO-afdelingen bekijken in hoeverre we de boeren in Flevoland en bij Kampen kunnen ondersteunen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer