SBG werkt al tien jaar precies

SBG Precision Farming in Middenmeer is tien jaar producent van gps-besturingssystemen in de land- en tuinbouw. De systemen zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zo werd vorige week vrijdag duidelijk op de open dag.

SBG+werkt+al+tien+jaar+precies
© nieuwe oogst

SBG is tien jaar geleden opgericht door drie net afgestudeerde studenten. Op 1 mei was het 19-jarig jubileum en dat wilden ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de open dag pakte SBG breed uit.

Op een demonstratieveld waren diverse systemen aan het werk te zien. 'We hebben veel enthousiaste gebruikers. Het was relatief eenvoudig om trekker en machines op de open dag te krijgen', zegt Robert Sleutel van SBG.

Omzet

De eerste klant waarvoor SBG in 2005 een gps-systeem ontwikkelde was WieringermeerPrecies. ‘In die tijd was gps zeker nog niet vanzelfsprekend’, geeft Rik van Bruggen van SBG aan.

De ontwikkelingen zijn snel gegaan. Nu is het bedrijf met dertig medewerkers goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro. SBG heeft nu zo’n 500 klanten, exporteert naar tien landen en heeft ruim 800 terminals en 2000 gps-voorbereidingen in de markt gezet.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer