'Stappen opheffen schappen geoorloofd'

Minister Henk Kamp en staatssecretaris Sharon Dijksma, beiden van Economische Zaken, kunnen niet anders dan doorgaan met de voorbereidingen voor het opheffen van de bedrijfs- en productschappen.

Kamp schrijft dat in een reactie op een brief van leden van de Eerste Kamer. In de brief stelden de Eerste Kamerleden dat zij het opheffen van de schappen voorlopig niet steunen omdat Kamp beslissingen neemt die vooruit lopen op het wetsvoorstel. 'Dat druist in tegen de staatsrechtelijke gang van zaken.'

Redelijkerwijs

De minister en de staatssecretaris verwijzen in een schriftelijke reactie naar een eerdere brief, waarin is aangegeven waarom hij het nodig acht om vooruitlopend op de behandeling van het wetsvoorstel stappen te nemen en daarmee af te wijken van de normale gang van zaken.

'In sommige gevallen kan dat redelijkerwijs niet anders,gelet op de grote belangen die spelen', schrijven de bewindslieden. 'In dit geval gaat het om het kunnen blijven borgen van dier- en plantgezondheid, voedselveiligheid en crisismanagement.'

Uitgesproken

Dijksma en Kamp stellen verder dat zij met hun handelen invulling geven aan een uitgesproken wens van de Tweede Kamer.

Beide politici zeggen bereid te zijn om op korte termijn nader met de Kamer te spreken over nut en noodzaak van deze stappen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer