Kamp%3A+%27Herstel+vertrouwen+economie+nodig%27
© SZW

Kamp: 'Herstel vertrouwen economie nodig'

Het krimpcijfer van de Nederlandse economie toont dat herstel van vertrouwen in de economie essentieel blijft. Dat stelt minister Henk Kamp (EZ) in reactie op nieuwe cijfers over de economie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


'De economie krimpt minder hard dan vorig kwartaal, wat een teken is dat de economie zich stabiliseert. Het neemt niet weg dat mensen onzeker blijven over hun baan, pensioen en waarde van hun huis', geeft Kamp aan.

Herstel van vertouwen in de economie is volgens hem nodig om de economie er weer bovenop te helpen. 'Dat doet het kabinet door de economie te versterken.'

Vakkrachten

Het kabinet kondigde deze week bijvoorbeeld acties aan om te zorgen voor meer technisch geschoold personeel. 'Vakkrachten die hard nodig zijn om groeiplannen van bedrijven uit te kunnen voeren', licht Kamp toe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 3°
  30 %
Meer weer