Zuivel-spaaractie: 15.000 euro voor Malawi

De Zuiver Zuivel-spaaractie 2013 heeft 15.000 euro voor Malawi opgeleverd. Met dit geld kan Heifer Nederland twintig vrouwen in het Afrikaanse land opleiden tot boerin en een melkkoe schenken.

Een intensief trainingstraject en een hoge kwaliteit melkkoe kosten samen 750 euro. Het melkveeproject in Malawi gaat in juli van start. Het richt zich op 1.675 kansarme vrouwen die op het platteland van het Mchinji-district wonen.

Deze vrouwen worden opgeleid tot veehoudeer en ze krijgen een melkkoe. Dat zal hun voeding en inkomen voorgoed verbeteren. Met het extra inkomen kunnen de boerinnen schoolgeld en doktersrekeningen betalen, huizen opknappen en investeren in hun bedrijf.

Goed doel

Ieder jaar steunt biologische zuivelaar Zuiver Zuivel een goed doel. Op alle kartonverpakkingen van het merk stond vanaf 28 januari tot 15 mei 2013 een actiecode.

Consumenten konden die verzamelen en via actie.zuiverzuivel.nl invoeren op een digitale spaarkaart. Iedere vol exemplaar betekende 2 euro voor het melkveeproject in Malawi.

Heifer Nederland

Heifer Nederland leidt arme Afrikaanse gezinnen op tot boeren en boerinnen en geeft hun koeien, geiten of kippen. De gezinnen ontvangen de dieren omdat deze gezonde voeding zoals melk, vlees en eieren geven, maar ook vruchtbare mest voor op het land.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer