Schudder met werkbreedte van 20 meter

Werktuigenfabrikant Krone komt met een schudder op de markt met een werkbreedte van 20 meter. De machine is voor het volgende seizoen beschikbaar en vraagt een trekker van circa 100 pk.

Schudder+met+werkbreedte+van+20+meter
© Nieuwe Oogst

Hebben veehouders een schudder nodig met een werkbreedte van zo’n 20 meter? Ja, zeggen ze bij Krone. Wel als loonwerkers met een Big X het gras komen maaien met een capaciteit van 15 tot 20 hectare per uur.

De nieuwe schudder van Krone, de KWT 2000, heeft 18 rotors met een diameter van 1,53 meter en aan elke rotor 6 schudarmen. Daarmee komt de werkbreedte op 19,60 meter. Het in- en uitklappen gaat automatisch.

Agritechnica

De schudder was vorige week te zien tijdens een perspresentatie in Salzbergen, in het westen van Duitsland. Daar toonde Krone alle nieuwe machines die op Agritechnica in Hannover zijn te zien.

Onder de nieuwe machines ook de Swadro 1400 Plus, een 4-cirkelhark met een werkbreedte van 11 tot 13,50 meter. Tijdens het transport over de weg is het onderstel hydraulisch te verlagen waardoor de transporthoogte zonder inklappen van de harkarmen onder de 4 meter blijft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer