Robots tonen kunsten in veld

Een team van zeven studenten van de studie Agrotechnologie van Wageningen UR doet mee aan het Field Robot Event 2013. Ze bedenken, ontwerpen en maken een robot die autonoom kan rijden en opdrachten uitvoert.

Robots+tonen+kunsten+in+veld
© eigen foto Wageningen UR

Het Field Robot Event 2013 is van 27 juni tot en met 29 juni in Praag. Twintig robots tonen hun kunsten in een veld met zonnebloemen. De organisatie van de wedstrijd is in handen van de Tsjechische Universiteit van Life Sciences-Praag.

'Het moeilijkste voor een robot is het onderscheiden van planten. Als er een maïsplant tussen de zonnebloemen staat, moet de robot die kunnen herkennen. Dat is lastig', zegt de Wageningse student Krijn Schetters.

Wendbaar

Het team Robatic van Wageningen UR heeft een robot gebouwd met vierwielbesturing. Dat maakt de robot zeer wendbaar. Elk wiel heeft zijn eigen motor. ‘De vierwielbesturing en -aandrijving is een sterk punt van onze robot’, zegt Schetters.

Robots passen in de ontwikkeling van meer elektronica en automatisering in de landbouw. In de nabije toekomst kunnen veldrobots een rol spelen bij precisielandbouw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer