Minder geld Duitse boer in melkinstallatie

Duitse melkveehouders hebben iets minder belangstelling om te investeren in melkinstallaties dan in 2011.

Minder+geld+Duitse+boer+in+melkinstallatie
© -

Momenteel heeft bijna 12 procent van de veehouders investeringsplannen in melkinstallaties, blijkt uit de Rundveescanner die AgriDirect uitvoerde in Duitsland. Hierbij worden zo’n twintigduizend Duitse melkveehouders telefonisch benaderd.

Melkveehouders met honderd tot tweehonderd stuks melkvee hebben momenteel met 15,2 procent de meeste plannen om binnen nu en twee jaar in een nieuwe melkinstallatie te investeren.

Grootste melkveehouders

Bij de grootste melkveehouders, vanaf tweehonderd stuks melkvee, is daarentegen de grootste teruggang zichtbaar: van 15,2 procent in 2011 naar 13,4 procent in 2012.

Voor het eerst blijkt dat meer melkveehouders willen investeren in een melkrobot dan in een visgraatinstallatie. Bijna vier op de tien melkveehouders met investeringsplannen in melkinstallaties geeft de voorkeur aan de melkrobot, stelt AgriDirect.

Melkrobots

De afgelopen jaren was de belangstelling voor melkrobots het grootst bij melkveehouders tot 200 stuks melkvee. Nu verschuift deze belangstelling echter naar melkveehouders met minder dan 100 stuks melkvee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer