Ruimte in bestemmingsplan Delfzijl

Delfzijl - Een groot deel van de boeren bij Delfzijl kan doorgroeien naar 2 hectare. Dat staat in het bestemmingsplan buitengebied Noord en Zuid waarvoor de gemeenteraad onlangs groen licht gaf.

De gemeente nam het verzoek van de gemeentelijke overlegcommissie LTO Noord Delfzijl van een bouwvlak van 1,5 hectare bij recht met een doorgroei naar 2 hectare over.
Daarnaast is de systematiek van een netto bouwvlak toegepast door geen bouwvlak te leggen voor de agrarische woning en beplantingsstroken buiten het bouwvlak te laten. Hierdoor kan de ruimte binnen het bouwvlak gebruikt worden voor agrarische bebouwing.
Bovendien verfijnde de gemeenteraad op verzoek van de gemeentelijke overlegcommissie LTO Noord Delfzijl de archeologische beleidsadvieskaart en beleidsnota. De (her)beoordeling van de archeologische verwachtingskaarten heeft geleid tot minder gebieden met een archeologische verwachting, een herijking van de boerderijplaatsen en een beleid dat beter past bij een praktisch gebruik van de grond waaronder een vrijstellingsdiepte van 45 centimeter en een vrijstelling van de aanlegvergunningsplicht voor drainage.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer