Rechtszaak eierfraude uitgesteld

De rechtbank in Arnhem heeft de strafzaak tegen vier van eierfraude verdachte bedrijven vandaag niet inhoudelijk behandeld. De verdediging wil nog ruim twintig getuigen horen.

Rechtszaak+eierfraude+uitgesteld
© supergreenme.com

Wel stelde de officier van justitie de bedrijven, afkomstig uit Babberich, Haule, Landhorst en Leveroy, alvast een vordering van 1 miljoen euro in het vooruitzicht. Dit bedrag zouden de bedrijven illegaal hebben verdiend aan de fraude. Ook sluit het Openbaar Ministerie (cel)straffen niet uit.

Uitloop en scharrel

De bedrijven brachten eieren met de stempels 'vrije uitloop' en 'scharrel' op de markt, terwijl deze dit predicaat niet mochten voeren. De verdachte legkippenbedrijven hielden meer kippen dan ze volgens hun pluimveerechten mochten houden.

Schade

Niet alleen is door de fraude het consumentenvertrouwen geschaad, ook hebben andere bedrijven die zich wel aan de regels houden, hier schade van, meent de officier van justitie. De verdediging vindt dat het OM een verkeerde berekenmethode heeft gebruikt en wil dat externe deskundigen die berekeningen onderzoeken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer