Nieuwe begrotingsnormen varkenshouderij

Het overleg Lange termijn-prognoses varkenshouderij heeft de uitgangspunten en normen voor bedrijfsbegrotingen opnieuw vastgesteld. Deze dienen als uitgangspunt bij bedrijfsbegrotingen en bij aanvragen voor de Garantstelling Landbouw en BBZ.

De biggenproductie per zeug is in de begroting vastgesteld op 27,8. Voor de vleesvarkens liggen de technische resultaten in lijn met 2012, waarbij de voerconversie wel met vier punten is verbeterd. De groei is 795 gram, de voederconversie 2,61 en het geslacht gewicht is 92,5 kg.

Duurder voer

De voerprijzen zijn verhoogd met 1,50 euro voor zeugen- en vleesvarkensvoer en met 2,00 euro voor biggenvoer. Het duurdere voer wordt grotendeels gecompenseerd door een hogere biggenprijs (39,25 euro) en vleesprijs (1,31 euro).

De voerwinst voor de lange termijn voor de zeugenhouderij is vervolgens vastgesteld op 483 euro per gemiddeld aanwezige zeug per jaar en voor de vleesvarkenshouderij op 75 euro per dier per jaar (exclusief omzetbelasting).

Publicatie

Wageningen UR Livestock Research heeft in opdracht van het PVV de begrotingen uitgewerkt. De resultaten worden gepubliceerd in de bundel ‘Kwantitatieve Informatie Veehouderij 2013-2014’, die eind augustus uitkomt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer