Minder zout in vleeswaren

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) onderneemt actie om de hoeveelheid zout en verzadigd vet in vleeswaren terug te brengen. Met de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) is daarover een convenant afgesloten.

Afgesproken is het aandeel zout met 10 procent en verzadigd vet met 5 procent te reduceren. Bedrijven krijgen twee jaar de tijd om dit te realiseren, meldt VNV-secretaris Richard van der Kruijk.

Verschillen

Onderling mogen producten verschillen in samenstelling en in zout- of vetgehalte, mits het onder de afgesproken waardes blijft. Supermarkten verwerken de afspraken in hun inkoopvoorwaarden.

De supermarkten en de vleeswarenindustrie hebben hun afspraken gebundeld in een brochure. Die wordt morgen (dinsdag) in Den Haag overhandigd aan de Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Groenten

Onlangs werd al bekend dat met de Nederlandse fabrikanten van verwerkte groenten afspraken zijn gemaakt over het drastisch omlaag brengen van de hoeveelheid zout in verwerkte groenten. Dat gaat stapsgewijs gebeuren, zodat consumenten kunnen wennen aan een minder zoute smaak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer