Geen vergunningen beleidskader Overijssel

Omdat de Raad van State het beleidskader stikstof en Natura 2000 heeft afgekeurd, kan provincie Overijssel hierop gebaseerde nieuwe vergunningen niet in behandeling nemen. Wel kijkt ze naar de nog lopende aanvragen.

De verleende, onherroepelijke vergunningen blijven gelden. Vooruitlopend op het in werkingtreden van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), kan de provincie alleen nog vergunningen verlenen die in overeenstemming zijn met het wettelijk kader.

Deze week deed de Raad van State uitspraak over het beleidskader van provincie Overijssel over stikstof en Natura 2000 voor vergunningaanvragen door veehouders.

Toetsingsinstrument

Dit beleidskader is in april 2008 door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Dat gebeurde omdat het landelijke toetsingsinstrument voor Natuurbeschermingswet-aanvragen eerder door de Raad van State was afgekeurd.

De provincie koos daarna voor een meer specifiek toetsingskader, waarmee veehouderijen konden werken in hun vergunningaanvraag.

Aanvragen

Gedeputeerde Hester Maij benadrukt dat de provincie zorgvuldig gaat kijken naar oplossingen voor lopende aanvragen. Er liggen nog veertien aanvragen voor een vergunning op grond van het beleidskader.

De ondernemers krijgen de gelegenheid om de aanvraag aan te passen, zodat mogelijk alsnog een vergunning is te verlenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer