Deen houdt slag om arm met sterkip

In tegenstelling tot wat Wakker Dier vandaag bekendmaakte, maakt supermarktketen Deen een voorbehoud voor wat betreft het aanbieden van reguliere kip met Beter Leven kenmerk. Dat zegt unitmanager vers Jaap Bloot tegen Nieuwe Oogst.

Deen+houdt+slag+om+arm+met+sterkip
© Marcel Bekken

Wakker Dier verspreidde vanmorgen een persbericht waarin wordt gesteld dat Deen het gehele assortiment gangbare kip in 2014 heeft vervangen door kippenvlees met 1 ster van het Beter Leven kenmerk.

Voorbehoud

Bloot zegt dat dit in principe ook de bedoeling is, maar houdt een slag om de arm. 'Onder voorbehoud van beschikbaarheid', stelt de unitmanager. Als er niet genoeg aanbod is, blijft reguliere kip volgens hem in het assortiment.

'Als supermarkten als Albert Heijn en Jumbo ook overstappen en er niet voldoende sterrenkip is, moeten wij de consument wel kip blijven bieden', motiveert Bloot.

De komende jaren kan de consument nog gangbare kip blijven kopen bij Deen. De supermarktketen breidt het assortiment Beter Leven-kip wel steeds verder uit.

Roemenië

Net als Coop haalt Deen zijn diervriendelijkere kippenvlees uit Roemenië. Vorige week maakte Coop bekend dat 90% van het kippenvlees zal worden vervangen door kip met het Beter Leven kenmerk.

Coop neemt het kippenvlees, net als Deen, af van Interchicken die recent in Roemenië stallen heeft laten bouwen om diervriendelijk kippenvlees te kunnen produceren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer