Slachterijen 'kapen' Vion-boeren

Concurrerende slachterijen proberen Good Farming Star (GFS) varkenshouders bij Vion weg te kapen. Dat gebeurt om snel zelf Beter Leven-varkensvlees aan te bieden tegen een lagere prijs. Vion probeert de aanval van zich af te slaan met een extra toeslag.

Slachterijen+%27kapen%27+Vion%2Dboeren
© Rob Doolaart

De vleesverwerker keert sinds deze week aan GFS-varkenshouders een extra toeslag van 3 cent per kilo uit, bovenop de normale prijs. Dit om de varkenshouders binnenboord te houden.

Volgens Vion worden varkenshouders die produceren onder het Good Farming Star-concept door concurrenten benaderd en wordt hen een hogere prijs geboden. Vion vindt dit onacceptabel en meent dat een zorgvuldig concept, waarvoor het bedrijf veel inspanning pleegde, zo om zeep wordt geholpen.

Relatie met varkenshouders

'Wij willen de relatie met onze varkenshouders vasthouden; daar hebben we stevig in geïnvesteerd. Tegelijk willen we ook onze afnemers goed bedienen met het vlees', reageert Vion-woordvoerder Marc van der Lee op het uitkeren van de toeslag.

Vion wil niet zeggen hoever het bedrijf bereid is te gaan om de varkenshouders aan zich te blijven binden. 'De toeslag bekijken we van week tot week. En natuurlijk hebben we een heel pakket van zaken en services die het interessant maken voor varkenshouders om met ons zaken te doen, zoals het slachtlijnonderzoek en Farmingnet.'

Hogere prijs

Vion heeft wel begrip voor varkenshouders die door andere slachterijen worden benaderd met een hogere prijs. 'Geld telt', weet Van der Lee. 'Het punt is dat er géén hogere prijs in de verkoopmarkt zit. En daar trekt het dus scheef.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer