'Jonge boer functioneert in complexe wereld'

De nieuwe generatie jonge boeren is volgens ABN AMRO veelbelovend. 'Het zijn echte ondernemers die uitstekend functioneren in een complexe en zeer dynamische wereld', meldt de bank in 'Visie op Agrarisch'.

Deze boeren zijn communicatief sterk, spreken meerdere talen en zijn bereid met partijen in de keten samen te werken.

'Deze kwaliteiten zijn cruciaal om Nederland in staat te stellen om haar rol als gidsland te blijven vervullen', geeft Pierre Berntsen, directeur Agrarische Bedrijven van ABN AMRO, aan.

Gunstige vooruitzichten

Berntsen verwacht dat deze nieuwe generatie en de in 'Visie op Agrarisch' genoemde gunstige vooruitzichten Nederland veel kansen biedt.

'Ons land staat bekend om de efficiënte productie van veilig voedsel, haar vruchtbare landbouwgrond, milde klimaat, innovatiekracht en enorme kennis.'

Voedsel en grondstoffen

De Nederlandse agrarische sector hoeft niet per definitie zelf in de vraag naar voedsel en grondstoffen te voorzien, maar kan een rol als gidsland vervullen, geeft hij aan.

'Andere landen kunnen profiteren van haar grote kennis en expertise, zoals op het gebied van zaad- en pootgoed, fokmaterialen, kassenbouw, fabricage van kernvoeders, onderzoek en onderwijs.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer