ABN Amro: kippenvlees populair in crisis

De druk op de koopkracht in Europa oefent op de korte termijn een gunstig effect uit op de consumptie van het goedkope kippenvlees.

Dat meldt ABN Amro in de sectorrapportage 'Visie op Agrarisch'. Ook op de langere termijn zijn de vraagvooruitzichten voor kippenvlees positief, vanwege de lage prijs, de lage milieu-impact en de gezonde uitstraling.

Het welzijn van de vleeskuikens blijft een aandachtspunt, stelt ABN Amro. Doelen zijn een nieuw, trager groeiend kippenras en een lagere stalbezetting per m2. In 2020 moet al het kippenvlees in de Nederlandse supermarkten afkomstig zijn van vleeskuikens uit dit nieuwe concept.

Voerinkoop

ABN AMRO voorziet dat vleeskuikenhouders strategieën gaan ontwikkelen om de kostprijs en de gevoeligheid voor prijsschommelingen van veevoer te drukken, bijvoorbeeld door voer-(grondstoffen)inkoop op termijn verder te verkennen, naast de op dit moment gebruikte methoden.

ABN AMRO verwacht dat de voerprijzen, behoudens extreme weersomstandigheden, pas in de tweede helft van 2013 gaan dalen. Desondanks zal de voerwinst voor geheel 2013 lager zijn dan in 2012. Op de langere termijn moet worden uitgegaan van hogere en volatielere prijzen van veevoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer