Drenthe herziet natuurverbindingen

Provincie Drenthe herziet het beleid rond de ecologische verbindingen. Deze toezegging heeft de provincie gedaan bij de behandeling van de zienswijze van LTO Noord op de nadere invulling van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Voorzitter Arend Steenbergen van LTO Noord Drenthe noemt de toezegging een belangrijk winstpunt. 'Het is belangrijk, omdat de gevolgen van de geplande verbindingen tussen diverse EHS-gebieden voor veel agrarische bedrijven erg ongewis zijn.'

Uitgangspunten

Provincie Drenthe wil nu later dit jaar opnieuw met diverse partijen om tafel om zowel de uitgangspunten als de invulling in hectares van de zones tegen het licht te houden.

LTO Noord Drenthe heeft een groot deel van de opmerkingen over de aangepaste EHS gehonoreerd weten te krijgen. 'Zo'n 95 procent van de EHS-kaart is nu goed', constateert provinciaal voorzitter Steenbergen.

Schrappen

Uit oogpunt van een robuuste natuur en landbouw worden alsnog diverse gebieden met een EHS-status geschrapt. Alleen gebieden met een hoge ecologische waarde en kwaliteit blijven op de kaart staan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer