Eerste Nederlandse soja gezaaid

Zes van de elf telers van het sojaproject dat is opgezet door Agrifirm hebben afgelopen dagen hun sojabonen gezaaid. Dat gebeurde onder droge omstandigheden, waardoor in een ideale situatie het zaaibed is geprepareerd.

Eerste+Nederlandse+soja+gezaaid
© Agrifirm


De soja is gezaaid in Noord-Brabant en in Drenthe waarbij de grondtemperatuur op 12 centimeter diepte in Noord-Brabant gemiddeld 16,8 graden was en in Drenthe 10,9 graden. De temperatuur dient minimaal10 graden te zijn, geeft Agrifirm aan.

Er zijn twee rassen gezaaid: Adsoy en Sunrise. Beide zeer vroege rassen om het oogsttijdstip te vervroegen, want soja heeft zeker zes maanden nodig om te volgroeien en af te rijpen.

Rijafstand

De soja is gezaaid met een rijafstand van 37,5 centimeter en één teler in Drenthe zaaide met een rijafstand van 50 centimeter. Er zijn 650.000 tot 700.000 zaden per hectare gezaaid met een diepte van 3 tot 4 centimeter.

In dit project zijn zowel gangbare als biologische telers betrokken, meldt Agrifirm.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer