Vleesindustrie%3A+%27Niet+minder%2C+maar+duurzamer%27
©

Vleesindustrie: 'Niet minder, maar duurzamer'

De Europese vleesverwerkende industrie, verenigd in de sectorfederatie Clitravi, wil dat het Europees Parlement zich distantieert van het streven om in Europa minder dierlijke eiwitten te consumeren.

Deze week stemt het Europees Parlement (EP) over de strategie om over te schakelen naar een grondstoffenefficiënt Europa.

De milieucommissie van het EP schaarde zich eerder achter een paragraaf waarin, naast het belang van duurzame landbouw, ook gewezen wordt op de noodzakelijke vermindering van de consumptie van dierlijke eiwitten.

Landgebruik

Dat is nodig om het landgebruik voor de teelt van veevoer en de Europese CO2-voetafdruk te verkleinen.

Volgens Clitravi is voor de teelt van plantaardige eiwitten meer land nodig dan voor het produceren van Brits rund- en lamsvlees. Zij baseert zich hierbij op wetenschappelijk onderzoek.

Uitgebalanceerd dieet

De vleesverwerkende industrie stelt dat in een uitgebalanceerd dieet zowel voor groenten als vlees plaats is. Daarom moet worden gepleit voor een duurzame eiwitinname.

Bekijk meer over:

Weer

  • Zaterdag
    23° / 13°
    35 %
  • Zondag
    25° / 16°
    40 %
  • Maandag
    24° / 15°
    40 %
Meer weer