Bladbespuiting maïs levert meeropbrengst

Een bladbespuiting in maïs levert minimaal 250 euro op in zowel kwalitatieve als kwantitatieve meeropbrengst. Daarmee worden de kosten van een bespuiting ten opzichte van de gewasopbrengst ruimschoots vergoed, meldt Agrifirm.


BasF voerde onder meer voor Agrifirm Plant, Agrifirm Feed en Cebeco Agrochemie onafhankelijk onderzoek uit op de Schothorst. De uitslagen zijn vertaald in een naar de praktijk toe te passen aanpak.

Schimmelziekten in maïs zijn door een bladbespuiting met bijvoorbeeld Retengo Plus goed te bestrijden. Dit middel kreeg recent een toelating. Het ideale spuitmoment is voor het in de pluim komen van de maïs, geeft Agrifirm aan.

Trekkerspuit

Op dat moment is het gewas nog flexibel en richt het zich weer op na een bespuiting, ook met een gewone ‘trekkerspuit’. Bijkomend voordeel is volgens Agrifirm dat ook vloeibare meststoffen als ‘Efficiency N’ in de bespuiting mee kan.

Verder bleek uit het onafhankelijke onderzoek dat een hogere opbrengst en betere kwaliteit van het ruwvoer een gunstig effect hebben op de melkproductie en de kosten daarvan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer