Mogelijk retentie in de Rijnstrangen

De boeren en de natuurontwikkeling in de Rijnstrangen krijgen mogelijk te maken met waterberging bij hoogwater. Het Deltaprogramma Rivieren onderzoekt de mogelijkheden.

De overheid wil naast Ruimte voor de Rivier resterende problemen met hoogwater oplossen met het Deltaprogramma Rivieren. Uitgangspunt is dat met de Rijn bij Lobith 18.000 kuub water per seconde Nederland binnenkomt in 2100.

Stroomopwaarts

Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet de inrichting van een retentiegebied zo ver mogelijk stroomopwaarts liggen om het grootste effect te bereiken. Daarbij komt het gebied Rijnstrangen tussen Pannerden en Loo als retentiegebied in beeld.

In het gebied zou circa 150 miljoen kuub water een plek moeten vinden. Welke gevolgen dit voor de boeren heeft, is nog onbekend. De Rijnstrangen is ook het gebied waar waterschap Rijn en IJssel en provincie Gelderland het waterpeil willen verhogen om natuurontwikkeling mogelijk te maken.

Voorkeur

Binnenkort komt de stuurgroep Deltaprogramma bij elkaar om te kijken welke strategieën kansrijk zijn om uit te voeren. Volgend jaar wil ze bepalen welke de voorkeur hebben. De minister van Infrastructuur en Milieu beslist uiteindelijk welke strategieën dit worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer