Aardbeienontbijt bij Koningsspelen

Voordat gisteren het startschot voor de Koningsspelen klonk, verzorgden aardbeientelers op twaalf scholen een feestelijk aardbeienontbijt. Meer dan honderd schoolklassen hadden zich voor het ontbijt aangemeld.

Meer dan twintig aardbeientelers waren tijdens de ochtend van de Koningsspelen in de weer om de uitverkoren schoolklassen te voorzien van aardbeien. 'We hebben er minstens 300 nieuwe aardbeienambassadeurs bij na deze tractatie', vertelt aardbeienteler Peter van de Ven. Hij bezocht basisschool De Hobbit in Rosmalen.

In de meeste gevallen had de leerkracht de verrassing nog niet aan de leerlingen verklapt. 'De kinderen waren door het dolle heen toen wij de klas binnen kwamen en bekend werd dat ze de aardbeien bij het ontbijt hadden gewonnen', glimlacht Van de Ven.

Zelf runt Van de Ven een aardbeienbedrijf in Sint-Michielsgestel. Bij zijn bedrijf komen regelmatig ouders met kinderen langs. 'Voor veel kinderen is een bezoek aan ons bedrijf een geweldig uitje. Veel ruimte om nieuwe dingen te ontdekken en tijdens het seizoen altijd lekker fruit.'

Geldinzameling

Van de Ven is een van de 250 telers die meedoet aan het Hollandse Aardbeien-initiatief. De betrokken telers delen graag hun passie voor en kennis over het telen van aardbeien. Daartoe zetten zij allerlei aardbeienacties op voor consumenten. Deze acties combineren zij dit jaar met geldinzameling voor de Ronald McDonald Huizen.

Op bezoek

De bezochte klassen zijn uitgenodigd om de komende tijd een bezoek te brengen op de bedrijven van de telers. Zij krijgen daar een rondleiding van de teler zelf, leren hoe aardbeien groeien en bloeien en hoe het komt dat de ene aardbei zoeter is dan een ander. Van de Ven: 'Ik verheug me er nu al op. Anderen van je werk en je product laten genieten, is het mooiste wat er is.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer