Stuifbestrijding+met+mest+Noordoostpolder
© Harry Tielman

Stuifbestrijding met mest Noordoostpolder

De toestemming om drijfmest met waterspray uit te rijden om stuiven in akker- en tuinbouwgewassen tegen te gaan, is nu ook toegestaan in de Noordoostpolder. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt.

De toelating geldt voorlopig voor donderdag 18 april en vrijdag 19 april. Mogelijk komt er een verlenging voor komend weekend. Landbouwers kunnen nadere informatie en een update van de regeling vinden op de website van Dienst Regelingen.

LTO Nederland had het verzoek bij het ministerie neergelegd om stuifbestrijding met mest voor heel Nederland toe te staan. Op donderdag werd bij LTO nadrukkelijk de indruk gewekt dat deze toezegging door EZ gestand zou worden gedaan.

Later in de middag maakte het ministerie bekend dat de regeling toch alleen voor de Veenkolonieën en de Noordoostpolder geldt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer