Duizenden+DB%2Dklanten+moeten+weg
© Nieuwe oogst

Duizenden DB-klanten moeten weg

Achttienduizend klanten van Deutsche Bank (DB) Nederland moeten op zoek naar een andere bank. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Het gaat om zo'n 16.000 kleinzakelijke klanten, volgens Deutsche Bank vooral stichtingen, (sport-) verenigingen en hele kleine ondernemers. Het betreft klanten die drie jaar geleden overkwamen van ABN Amro.

Verder zijn er 2.000 particulieren die nog tot 30 november worden bediend. Deutsche Bank Nederland ziet zich volgens de pas aangetreden topman Kees Hoving gedwongen tot de ingreep, omdat de van ABN Amro overgenomen activiteit verliesleidend is.

Meerjarige leningen

Zo’n 3.500 tot 4.000 van de overbodige klanten hebben meerjarige leningen. Als zij elders geen nieuw krediet krijgen, verlengt Deutsche Bank volgens Hoving de lening. ‘Wij voelen de zorgplicht en beseffen dat we coulant moeten zijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  12° / 8°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer