Bestrijding onkruid in grasmengsel lukt

Er zijn voldoende middelen beschikbaar voor bestrijding van (grasachtige) onkruiden in een ondergezaaide grasgroenbemester. Dat blijkt uit onderzoek van DLV Plant in 2010-2012.

Het zaaien van grasgroenbemesters onder wintertarwe kan een belangrijke bijdrage leveren aan de organische stofvoorziening en het vasthouden van mineralen. Het rietzwenkgrassenmengsel Proterra is hiervoor geschikt.

Herbicide

Met het zaaitijdstip van de grasgroenbemester kan ook worden ingespeeld op de in te zetten herbicide. In de uitgevoerde proeven zijn diverse herbicidecombinaties bij drie zaaitijdstippen van Proterra beproefd.

Als de Proterra direct na zaai van de tarwe wordt gezaaid, is de inzet van Boxer rond opkomst van de tarwe en Hussar zodra het laatste blad van de tarwe zichtbaar is veilig.

Mogelijkheden

Bij uitstel van zaai van Proterra was de toepassing van Stomp bij zaai en Boxer bij opkomst van de tarwe veilig voor Proterra. Ook met Puma en Hussar lijken er mogelijkheden.

Bij verder uitstel van de inzaai van Proterra naar medio februari zijn er ook mogelijkheden met Hussar, Axial en Puma. In de proeven waren de effecten van de herbicide op de Proterra niet altijd consequent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer