LTO: boeren verantwoordelijk voor natuur

De grote economische waarde die natuur en landschap hebben voor de economie en de belangrijke rol die boeren kunnen spelen om natuur goed te beheren, ontbreken in initiatiefnota 'Mooi Nederland'.

Bedrijven en burgers zouden hier meer bij betrokken kunnen worden, vindt LTO Nederland. In die zin is de nota volgens de land- en tuinbouworganisatie onvolledig en eenzijdig.

Toch neemt LTO met belangstelling kennis van de nota, die ook interessante onderdelen bevat over onder meer natuurbeheer.

D66, PvdA en GroenLinks

D66, PvdA en GroenLinks spreken als opstellers van de initiatiefnota echter alleen over de intrinsieke- en belevingswaarde van natuur. Volgens LTO is het belangrijk om juist de betekenis die de natuur voor de mens heeft als uitgangspunt te nemen.

Bij een dergelijke strategie wordt de verbinding gelegd tussen natuur, recreatie, landbouwproductie en landschapskwaliteit. Er is durf voor nodig om de economische waarde van natuur te benutten, benadrukt LTO Nederland.

Ondernemen

Daar is niet alleen bescherming voor nodig, maar vooral ook een uitdaging voor bedrijven om te ondernemen met en voor natuur en landschap, stelt de organisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer