Zuid-Holland start proef met beheer

Provincie Zuid-Holland start vier proefprojecten om te kijken of een andere manier van beheer van groengebieden in de toekomst mogelijk is. De provincie wil weten hoe met minder belastinggeld dezelfde kwaliteit te leveren.

De provincie betrekt daarbij andere partijen, bedrijven en burgers. Ook geeft ze verantwoordelijkheid en ruimte om mee te investeren in natuur en recreatie.

Projecten

In vier proefprojecten worden verschillende beheermodellen in de praktijk getest:

Proefproject Buytenhout geeft inzicht in de mogelijkheden om te komen tot integrale gebiedsafspraken, die leiden tot een gebiedscontract .
Proefproject Landgoederen Duivenvoorde/Horsten/Twickel richt zich op de mogelijkheden van opschaling van het beheer en exploitatie, uitgewerkt in richtlijnen voor afspraken.
In proefproject Bentwoud worden de mogelijkheden voor marktwerking en cofinanciering verkend, die kunnen leiden tot een gebiedsconcessie voor kwaliteitsontwikkeling, exploitatie en beheer van geheel Bentwoud.
Proefproject Crezeepolder verkent het verbeteren van prijs-kwaliteitverhouding en efficiency, wat kan leiden tot een geïntegreerde aanpak van inrichting, beheer en exploitatie.

Eind 2014 zijn de resultaten van de proefprojecten bekend. Dat moet leiden tot voorstellen voor implementatie, inclusief benodigde aanpassingen van bestaande subsidieregelingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer