€ 15 miljoen als prikkel voor mestverwerking

Mengvoerbedrijven Agrifirm, De Heus en ForFarmers Hendrix pompen gezamenlijk zo'n 10 miljoen euro in een mestinvesteringsfonds. ZLTO draagt zelfstandig 5 miljoen euro extra bij.

Agrifirm, De Heus en ForFarmers stellen dat de tijd dringt om mestverwerkingsinitiatieven sneller van de grond te krijgen. De 10 miljoen euro moet concrete regionale initiatieven helpen vorm te krijgen.

De voerfabrieken richten zich op bestaande en bewezen technieken, juist om snel resultaat te boeken. Gedeeltelijk participeren ze ook in initiatieven. De rest van het geld gaat naar het mede bekostigen van aanloopkosten en vergunningstrajecten.

Loket

Medio april wordt een loket geopend waar alle initiatiefnemers zich kunnen melden. Doel is dat de collega's van de grote voerfabrikanten, georganiseerd via branchevertegenwoordiger Nevedi, zich allemaal committeren aan het initiatief en ook meefinancieren. Nevedi en haar overige leden moeten daar officieel nog toe beslissen.

Geld voor grote installaties

De financiële injectie in mestverwerking initiatieven nemen de grote voerbedrijven samen met de NVV, Rabobank en de LTO's. De extra miljoenen die de ZLTO investeert zijn vooral gericht op grootschalige verwerkingsinstallaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer