Groep Van der Wind wint veekeuring Utrecht

De bedrijfscollectie van gebroeders Van der Wind uit Woudenberg won vrijdag het kampioenschap op de veekeuring Utrecht in Houten. Annie 153 (v. Goldwyn) van Freek de Jong uit Montfoort werd gekroond tot algemeen kampioene bij de individuele competitie.

De groep van Van der Wind was volgens de jury een duidelijke winnaar: het meest uniform en de meeste individuele kwalteit opgeteld.

Individiuele strijd

Bij de oudere koeien pakte Annie 153 de titel voor Gerta 1 (v. Janos) van vof Groot -Nieuwenhuijzen. Gerta toont een prachtig type en sterk beenwerk, Annie is het best in verhouding.

Bij de middenklasse won Hilligje 126 (v. Stormatic) van Van der Fliert uit Renswoude. Een koe die een heel fijn skelet combineert met een super uier. Ingrid 121 (v. Lucky Lawrence) van Freek de Jong kreeg de titel van reservekampioen.

De vaars Neerduist Gold Petra is kampioen gekroond bij de vaarzen-rubriek. De Goldwyn-telg van Van de Hengel uit Bunschoten-Spakenburg eindigde voor Dellia 97 van maatschap Groot-Nieuwenhuijzen. Petra is super geuierd en beter afgewerkt in de voorhand, oordeelde de jury.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer