Langeslag+krijgt+Gouden+KAVB%2Dspeld
©

Langeslag krijgt Gouden KAVB-speld

KAVB-voorzitter Sjaak Langeslag is gisteren benoemd tot erevoorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). Ook ontving hij van vicevoorzitter Jan Seubring de Gouden KAVB-speld.

Dat gebeurde tijdens de drukbezochte ledendag van de bloembollenorganisatie in Oegstgeest. Seubring prees Langeslag voor het werk dat hij de afgelopen 21 jaar voor de bloembollensector verrichte.

'Dankzij zijn grote kennis, netwerk en intensief lobbywerk lukte het hem om mooie resultaten te boeken voor de ondernemers in de bloembollensector. Hiermee zette hij de bloembollensector uitstekend op de kaart in zowel binnen- als buitenland', stelde Seubring.

Geschiedenis

Het erevoorzitterschap is slechts tweemaal eerder toegekend in de KAVB-geschiedenis. Eerste voorzitter Jacob Krelage (1860-1900) en later voorman Otto van Nispen tot Pannerden (1947-1964 en 1975-1978) ontvingen deze erkenning.

Langeslag begon in 1992 als fulltime KAVB-voorzitter. Eén van de eerste onderwerpen waarmee hij te maken kreeg, was terugdringen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de bloembollensector.

René le Clerq

Langeslag blijft nog tot 1 mei in functie en wordt daarna opgevolgd door René le Clerq.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer