Greenport Aalsmeer kan écht los

Met de goedkeuring van de begroting 2013 kan de Greenport Aalsmeer echt los. Innovatie in de sierteeltsector in en om Aalmeer is het doel van de greenport.

Alle seinen staan met het goedkeuren van de begroting op groen voor de greenport om haar doelen uit het eerder vastgestelde uitvoeringsprogramma 2013-2016 daadwerkelijk te bereiken.
De regionale greenport houdt zich de komende tijd bezig met twintig projecten die tot doel hebben de internationale concurrentiepositie van de sierteeltsector in en om Aalsmeer verder te verstevigen.

Een voorbeeld daarvan is een onderzoek dat onlangs is afgerond om de behoefte te peilen bij tuinbouwbedrijven naar de aanleg van een CO2 leiding. Greenport Aalsmeer gaat met de resultaten van dit onderzoek marktpartijen interesseren om te investeren in de regio. Een ander voorbeeld is een samenwerkingsverband tussen Schiphol en Greenport Aalsmeer met als doel zo veel mogelijk im- en export van bloemen en planten via Schiphol te laten verlopen en niet via Düsseldorf, Luik of zelfs Londen.

Greenport Aalsmeer wil zich verder hard maken voor een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, voor imago versterking en een regionale aanpak van de herstructurering van de glastuinbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer