Beurs Goes distantieert zich van Agriprins

In een persverklaring geeft Beurs Goes te kennen dat de informanten en commissieleden van de beursorganisatie zich distantiëren van Agriprins.

Een woordvoerder van de landbouwbeurs maakt duidelijk dat Beurs Goes zichzelf niet meer beschouwt als één van de stakeholders van Agriprins.

Belangrijkste bezwaar is dat het prijsinformatiesysteem naast de telers alleen wordt gedragen door de aardappelverwerkers en niet door de aardappelhandel.

Tegengeluid

In de stuurgroep van Agriprins was aanvankelijk ook Beurs Goes vertegenwoordigd met een eigen commissielid. Deze afgevaardigde vond echter dat er onvoldoende ruimte was voor tegengeluid en nam daarom al in 2011 afscheid van de stuurgroep.

In berichtgeving rondom Agriprins leek het er later op alsof Adrie Bossers als voorzitter van ZLTO-vakgroep akkerbouw ook sprak namens Beurs Goes.

Bestuurlijk verantwoordelijk

De woordvoerder van Beurs Goes benadrukt echter dat Bossers wel bestuurlijk verantwoordelijk is voor de beurs, maar dat zijn standpunt niet overeenkomt met die van de informanten en commissieleden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer