LNCN%3A+%27Verkopen+als+prijs+goed+is%27
© camile schelstraete

LNCN: 'Verkopen als prijs goed is'

Volgens voorzitter Jan Douma van de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) kunnen akkerbouwers nu profiteren van een goede markt voor bijna al hun producten.

In zijn openingswoord vandaag tijdens de themadag Aardappelen gaf Douma een korte bespiegeling op de marktsituatie van verschillende akkerbouwproducten. Hij adviseerde de akkerbouwers daarbij om niet te vergeten om hun producten te verkopen als de prijs goed is.

'Zeker voor aardappelen zijn de noteringen goed dit seizoen. Met name vrije telers kunnen nu profiteren van prijzen die oplopen tot 25 euro per 100 kilo', aldus Douma.

Race niet gelopen

Hoewel Douma als beursvoorzitter voorzichtig is met voorspellingen, verwacht hij niet dat de race voor aardappelen al gelopen is. 'Zeker als de export goed op gang komt, zijn er kansen voor nog betere prijzen.'

De prijsvorming van uien kan beter, vindt Douma. 'Maar we hebben nog veel seizoen voor ons. Hopelijk komt de prijs op een kostendekkend niveau voor de telers, al is het wel heel spannend hoe de kwaliteit zich houdt.'

Klein dipje

De markt van tarwe kent een klein dipje en zoals het nu lijkt wordt de grens van 300 euro per ton als telersprijs voorlopig nog niet gehaald. Douma: 'Deze week verschijnt weer een USDA-rapport met informatie over wereldvoorraden. Analisten voorspellen nu alweer droogte in Amerika en opnieuw krapte op de markt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 16°
  65 %
 • Woensdag
  21° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  65 %
Meer weer