Flink minder zout in brood en blikgroente

Het zoutgehalte in brood en groenteconserven nam in 2012 flink af ten opzichte van 2011.

Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gemiddelde zoutgehalte nam ook af voor kaas, koude sauzen, pindasauzen en chips, maar deze daling was niet significant. In vlees en soepen is geen verschil in zoutgehalte waargenomen.

Levensmiddelen

Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van de onafhankelijke zoutanalyses door de NVWA. De autoriteit doet sinds 2009 jaarlijks onderzoek naar het zoutgehalte in levenmiddelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer