Flink minder zout in brood en blikgroente
Het zoutgehalte in brood en groenteconserven nam in 2012 flink af ten opzichte van 2011.
Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM, in samenwerking met het Voedingscentrum en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Het gemiddelde zoutgehalte nam ook af voor kaas, koude sauzen, pindasauzen en chips, maar deze daling was niet significant. In vlees en soepen is geen verschil in zoutgehalte waargenomen.
Levensmiddelen
Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van de onafhankelijke zoutanalyses door de NVWA. De autoriteit doet sinds 2009 jaarlijks onderzoek naar het zoutgehalte in levenmiddelen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Verlaging maximum zoutgehalte in brood
26-10-2012
Zoutschade door hoge basisbemesting
12-10-2011
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
5 tips voor optimale kwaliteit van drinkwater voor vee
Vandaag, 08:55
Nieuwste video's
Kennispartners
De dokter met het juiste medicijn
Agriterra
Omschakelen door te leren van anderen
De Boeren Academie
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Leyl Welger RPC 445 Tornado
2012, € 25.000
-
Valtra T190
Gebruikt, P.O.A.
-
Evers Evers Mustang 11-303-2R62
Gebruikt, P.O.A.
-
Pottinger schudder HIT V 11100
2023, P.O.A.
Vacatures
Redacteur Regio Midden-Nederland
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Redacteur Veehouderij
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Sales Adviseur - Melkveehouderij en Gemengd Bedrijf
VOSSEN LABORATORIES Int. B.V. - NL
(Junior) toezichthouder Milieu Glastuinbouw
omgevingsdienst Haaglanden - Den Haag
Grondwerker / Vakman Infra
Boskalis - NL
Weer
-
Zaterdag14° / 8°20 %
-
Zondag15° / 4°20 %
-
Maandag11° / 8°95 %